Tips voor een bezoek aan Rio de Janeiro

Pedro Mineiro, een andere in Nederland geboren liefhebber van Brasil, vroeg mij op zijn weblog tips te geven voor een bezoek aan Rio de Janeiro. Als er één stad op de wereld is waar ik echt gek op ben, dan is het Rio wel. Daarom ben ik graag op Pedro’s uitnodiging ingegaan.
Geïnteresseerd in tips voor een bezoek aan Rio de Janeiro? Kijk dan eens op het blog Pedro Mineiro. Je vindt daar heel veel tips en informatie over (reizen in) Brasil en over de banden tussen Brasil en Nederland. Van harte aanbevolen.

Op de foto: gezicht op de wijk Botafogo vanaf de Pão de Açucar, het Suikerbrood. In de verte: Cristo Redentor op de Corcovado.

5 gedachten over “Tips voor een bezoek aan Rio de Janeiro”

  1. Niks op aan te merken, op je gids voor Rio. Heb hetzelfde gevoel als jij. Moordstad. Goed idee om eens mijn ervaringen over Rio op te schrijven. Zou er in ieder geval nog aan toevoegen de wijk Lapa met die waanzinnige tent waar ze live samba spelen.
    Nog bedankt voor je compliment over Islam in Brazilië. Liet me even gaan, maar ik kan echt niet tegen discriminatie en racisme. Dat word ik letterlijk misselijk van (niet overdreven). Embraço e até mais, NoP

  2. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen in Rio, Norbert. Ik zal ze met plezier lezen. Ik ben niet zo goed bekend in de kroegen in Lapa. Maar ik las nu al een paar keer dat Lapa dé plek is om ‘s avonds uit te gaan. Volgende keer eens proberen!

  3. Rio te ver, dat kan ik me voorstellen. Ik kom er ook niet elke dag, hoewel het van hieruit nog ‘maar’ 400km is. Maar Rio is zó fascinerend dat de stad wel een wereldreis waard is. Dus als je ooit de kans krijgt …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *