Beschermconstructie

Wat het klimaat betreft, is het hier een vreemd seizoen. De ene dag – zoals vandaag – volop zon en een temperatuur die erom vraagt het rustig aan te doen, de andere dag ineens langdurige slagregens en heel hevig onweer of een temperatuur die je gedachten in de richting van een dekbed dwingen.
Vorige week was ik even in het huis waarvan ik sedert vanochtend de eigenaar ben en ineens sloeg het weer om. Eerst keek ik buiten nog even vanonder het afdak naar de regen, maar na een minuut of wat leek het beter naar binnen te gaan. Een hevig onweer ontlaadde zich boven het huis en om geen onheil af te roepen deed ik de deur dicht en het licht uit.
De rest van de dag bleef het van tijd tot tijd weerlichten en rommelen.
Bij zulke weersomstandigheden trek ik al snel het snoertje uit mijn modem, om mijn computer niet het slachtoffer te laten worden. Maar vorige week bleek de nog betrekkelijk jonge draadloze telefoon de geest te hebben gegeven. Ik ben er nog niet achter gekomen of het de voeding of de telefoon is en of het leed is te verhelpen. Daarom maar snel een nieuwe gekocht en vanaf vandaag is die aangesloten op een beschermconstructie, bestaande uit een apparaatje waarop zowel de voeding van de telefoon als de telefoonlijn beschermd moet zijn tegen spanningspieken. Ik hoop dat het werkt.
Het ding hoort aangesloten te zijn op een aarddraad, maar daar voorziet mijn huidige woning niet in. In mijn nieuwe huis laat ik drie contactdozen aarden, zodat ik daar op zijn minst een illusie rijker ben. Aangesloten op een verlengsnoer ziet het er helemaal niet meer uit; daarom verstop ik de boel straks maar onder een tafel.

Op de foto’s het apparaatje zelf en het resultaat met alles aangesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *