Ergerlijk

Eergisteren ben ik verhuisd. Het verliep allemaal prima. Om negen uur verscheen de verhuisploeg, drie man sterk, en om twaalf uur namen we afscheid bij mijn nieuwe huis. Vannacht uitstekend geslapen en vanochtend begroet door de volle zon die via de gesloten luiken strepen licht naar binnen schoot.
Maar ergerlijk is het wangedrag van de telefoonmaatschappij Telemar, die zich tegenwoordig ook Oi noemt. Vorige vrijdag gebeld om de verhuizing aan te vragen; die zou met drie werkdagen worden uitgevoerd, vanwege de feestdag op 21 april dus precies eergisteren. Eergisterenmiddag gebeld of het inderdaad geregeld was. Andere functionaris aan de lijn, die begon over een openstaande rekening. Kon helemaal niet, omdat alle rekeningen al meer dan een jaar automatisch worden geïncasseerd! Het zou gaan om een rekening uit de tijd dat ik hier een half jaar woonde, in 2007, in verband met internet. Daar heb ik al een paar maal extra rekeningen over betaald, ik kreeg de verzekering dat ik echt al mijn schulden had voldaan en eenmaal kreeg ik zelfs iets teruggestort. Nu opnieuw levert die gammele administratie een zogenaamd openstaande rekening op. En al zou het gaan om internet, ik krijg toch ook geen telefoon totdat mijn complete saldo op nul staat. Ik kon die nota gisteren in een internetcafé laten afdrukken. Als ik kon aantonen dat ik al betaald heb … Maar omdat het leven zonder telefoon en internet ook hier heel lastig is, heb ik maar weer bijna 30 reais betaald. Daarna zal ik eens een brief schrijven. Ik geloof dat ik het hier al eens schreef: het is precies hetzelfde als met KPN en alle andere providers.
Gelukkig doet mijn espressomachine het zonder internet of telefoon, zodat ik voor mijzelf een bakje troost kon maken. Dit bericht bereikt de buitenwereld via een internetcafé. De komende dagen zal ik er het zwijgen toe doen.

5 gedachten over “Ergerlijk”

 1. Inderdaad ergerlijk voor de moderne mens om niet te kunnen communiceren met de buitenwereld, zoals je gewend bent!

  Hopelijk ben je snel weer on-line.

  En inderdaad komen dergelijke dingen ook bij KPN en vooral UPC in Nederland voor. Toch vind ik wel dat de Braziliaanse helpdesks je nog schaamtelozer smoezen op de mouw spelden dan in in Nederland. Ze doen het wel charmanter.

  Nog een telefoonanecdote uit Brazilië: in onze straat werden de telefoonlijnen vernieuwd. Ze vergaten het stukje naar ons huis. Dat wil zeggen het verwijderen van de oude draden ging goed, maar niet het ophangen van een nieuwe draad naar ons huis.

  De helpdesk beweerde de eerste keer glashard dat ze iemand gestuurd hadden, die niets gevonden had. Pas de tweede keer kwam het in orde.

 2. Ha de telefoonterreur is globaal denk ik. Sterkte met alles, ik hoop dat je je héél snel heel gelukkig voelt in je nieuwe onderkomen. Een eigen plek onder, ehh, in de zon 🙂
  Abraço, Karolien

 3. Dank voor jullie reacties, Bert en Karolien. Ik zag ze tijdens een bezoekje aan een LAN-house of internetcafé om de hoek. En tot jullie geruststelling: ik voel me uitstekend in mijn eigen huis. Als de werklui over een week klaar zijn en het huis helemaal van mij is, dan ben ik een heel gelukkige emigrant.

 4. Als je een USB-stick gebruikt in het internetcafé, controleer die achteraf op vervuiling.

  Ik pakte in het Braziliaanse internetcafé steeds een verdacht file (virus?) op. Voor ons Macgebruikers meestal ongevaarlijk, maar ik formatteerde toch meteen de stick om geen risico te lopen anderen te besmetten.

  Veel geluk in het nieuwe huis!

 5. Dank voor je advies, Bert. Ik merkte al een paar jaar geleden dat een USB-stick in een LAN-house vragen om vergiftiging is. Gisteren bleek een lang niet gebruikte USB-stick ook vervuild te zijn. Meteen geformateerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *