4 gedachten over “Aan de Portugese kust”

  1. Marion en ik kampeerden in Caldas da Rainha in 1980. Op een doordeweekse dag namen we de trein naar Lissabon. We kwamen aan op het Rossio station. Hartje stad. Bruisend. Vijf jaar eerder was de Anjerrevolutie tot stilstand gekomen. De Hete Zomer van 1975 was nergens meer zichtbaar. En daarmee was ook de romantiek van de verbeelding aan de macht weg. Er werd gehandeld op de pleinen in van alles en nog wat. Portugal was een arm en schilderachtig land op de rafelige rand van Europa geworden. Genormaliseerd maar wel bevrijd van dictatuur. Jan Willem Dam ps mooie foto.. !!! En overigens: rond het eens zo stille Obidos loopt nu een snelweg en helaas rijden touringcars af en aan met ladingen toeristen….

  2. Mooi beeld!
    Ook ik ken Lissabon, Caldas da Rainha en Óbidos uit de jaren tachtig. Van die snelweg bij die laatste plaats wist ik nog niet. Ik gun iedereen van alles, maar massatoerisme maakt veel kapot.

  3. Dank voor jullie reacties. Die snelweg zag ik twee jaar geleden voor het eerst. Het zou goed zijn als de gemeentebesturen van toeristisch interessante plaatsen tijdig laten vaststellen wat de maximale draagkracht is en daaraan dan ook resoluut vasthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.