De mooie kanten van Ouro Preto 6

Dit lijkt misschien een fotomontage, maar dat is het niet. Doordat Ouro Preto MG is gebouwd op steile en grillig verlopende hellingen kun je ineens vreemde afsplitsingen en afdalingen tegenkomen. Hier zien we links de Rua Getúlio Vargas, één van de hoofdstraten in het centrum. Het smalle muurtje waar we tegenaan kijken is een kapelletje; zie de kleine foto. Meteen daarachter gaat een secundaire straat steil naar beneden. Zo is Ouro Preto vol verrassingen.

 

Klik op de foto om hem groter te zien.

4 gedachten over “De mooie kanten van Ouro Preto 6”

  1. Leuk om te zien. Dat kapelletje heeft zo te zien een benedenverdieping.
    Zo hoorde ik ooit van een Hollander, die in Rio de Janeiro een woningadvertentie zag: appartement in het derde souterrain met schitterend uitzicht. Die dacht als vlakkelander: uitzicht in het derde souterrain? Dat kan niet kloppen. Maar als er genoeg helling is, kan het dus prima.

  2. Ik heb ooit 2 weken in Ouro Branco (wit erts) gewerkt. Het is er helaas nooit van gekomen om naar nabijgelegen Ouro Preto (zwart erts) te gaan. Terwijl ik toen ook al wist dat het een bezienswaardig stadje is. Dus dank voor de foto’s. 😉

    1. Twee weken is ook wel erg kort, hoewel de afstand tussen de beide Ouros ook niet groot is: zo’n zestig kilometer. Overigens een mooie rit door een sterk wisselend en fascinerend landschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.