Eerbetoon aan Leonardo Da Vinci

Vlakbij de Galleria Vittorio Emanuele, die we eerder zagen, staat een eerbetoon aan misschien wel de grootste Italiaan uit de geschiedenis: de kunstenaar, wetenschapper en uitvinder Leonardo Da Vinci.
Op het paneel op de tweede foto staat: Aan de vernieuwer van kunsten en wetenschappen. Daarmee lijkt me geen woord te veel gezegd.

5 gedachten over “Eerbetoon aan Leonardo Da Vinci”

  1. PS: bij tweede keer kijken hoorde ik ze heel snel zeggen dat er 32 replica’s van Leonardo’s uitvindingen te zien zijn. Dat moet wel dezelfde tentoonstelling zijn die ik zag. Geen schilderijen van da Vinci dus, althans geen originele.
    De Beurs van Berlage maakte ooit furore met “alle schilderijen van Rembrandt voor het eerst bijeen”. In de marketing was niet erg duidelijk dat het reproducties betrof. Niet helemaal koosjere reclamejongens daar bij de Beurs.

  2. Dank voor jullie reacties en de aanvullende informatie. Ook ik heb grote bewondering voor Leonardo Da Vinci. Wie niet, eigenlijk? Misschien was hij wel de meeste geniale mens die ooit heeft geleefd.
    Hier in Brazilië speelt op het onderwijskanaal TV Escola voor minstens de tweede keer een animatieserie waarin de prestaties van Leonardo Da Vinci worden getoond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.