Goede Vrijdag

Voor deze Goede Vrijdag ga ik even terug naar Milaan, naar het indrukwekkende museum in het Castello Sforzesco. Daar mocht ik dit indrukwekkende paneel fotograferen. Het is de moeite waard het te vergroten omdat er veel mooie en boeiende details op zijn te zien. Het lijkt me een ‘levensechte’ uitbeelding (als je over levensecht kunt spreken bij de kruisgang), met een kind en met rechts protesterende vrouwen.
Excuses dat ik vergat de naam van de kunstenaar te noteren.

Klik vooral op de foto om hem groter te zien.

2 gedachten over “Goede Vrijdag”

  1. Goede vrijdag. Gisteren al Paasfiles in Nederland, al is Goede vrijdag daar geen officiële vrije dag. Maandag meubelboulevarddag. 😉 In welke vorm dan ook: iedereen een mooi Paasweekeinde gewenst.
    Enne …, het is een fraai paneel. inderdaad ‘levensecht’ met dat verbaasde(?) kind en protesterende vrouwen, die door de ordetroepen aan de kant worden gemaand.

  2. Dank voor je reactie, Bert. Ook door mij iedereen die dit ziet een mooi Paasweekeind gewenst.
    Bij de kennismaking met dit paneel viel me meteen de voor die tijd ongetwijfeld eigentijdse aanpak op, met de levensechte houdingen van de personen en de levendige kleuren.
    En wat me ook zo opviel: hoe op zo’n toch tamelijk vlak paneel zoveel diepte kan worden gesuggereerd. Ik raak steeds opnieuw diep onder de indruk van zoveel kunstenaarschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.