Groene gevel in grote stad

Grote steden lijden vaak onder een groot gebrek aan groen. Maar toen ik in de zomer van 2015 een paar dagen in Milaan was, liep ik nauwelijks een uur na aankomst langs deze gevel. Hoewel steen in de stad de boventoon voert, viel me toch op dat er redelijk veel groen viel te genieten.
Overigens zou ik mij als eigenaar van het gebouw wel afvragen wat de wortels van die begroeiing te betekenen hebben voor de levensduur van de gevel.

5 gedachten over “Groene gevel in grote stad”

    1. Dank voor jullie reacties. Ik begin me nu af te vragen wat er in dat gebouw zit. Misschien iets geheims en zijn de ramen aan de binnenkant afgeplakt of zo.

  1. Wat mooi! Madrid heeft ook zo’n gevel die altijd door toeristen gefotografeerd wordt. ik vind het altijd een verontrustend tafereel, omdat groen blijkbaar toch zo speciaal is in Madrid, dat het een foto waard is. Op naar de bergen dus maar weer : )

    1. Dank voor je reactie, Eliza. Ja, zoveel groen zou niet zo sterk moeten opvallen, als het goed was. Maar steen brengt kennelijk meer geld op en dat geeft veel te vaak de doorslag. Het is fijn om de bergen in te kunnen gaan, maar het zou niet nodig moeten zijn om frisse lucht te kunnen inademen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.