Hommage aan Mariana (MG)

duas_igrejasSedert mijn immigratie in Brazilië, in 2008, woon ik in het stadje Mariana, in de deelstaat Minas Gerais (MG). Mariana heeft een mooi historisch centrum en aan het stratenplan kun je zien dat het een bewust ontworpen stad is: alle straten staan haaks op elkaar. Maar vrijwel geen enkele straat loopt horizontaal: Mariana is gebouwd op heuvels en daardoor is het stadje rijk aan steile tot zeer steile hellingen.
Mariana is aan het eind van de zeventiende eeuw gebouwd als hoofdstad voor de deelstaat. Lang heeft die mooie functie overigens niet geduurd. Al na enkele decennia werd het bestuursstokje overgenomen door het naburige Ouro Preto. En inmiddels vervult Belo Horizonte, één van de grootste steden van Brazilië, de functie van hoofdstad van Minas Gerais.
Op de foto een doorkijk naar de twee kerken en het oorspronkelijke bestuursgebouw van de deelstaat (nu zetel van de gemeenteraad, rechts onder de kerk in het midden), die samen  het hart van het historische centrum van Mariana vormen.

Als je op de foto klikt, krijg je hem groter te zien.

Een gedachte over “Hommage aan Mariana (MG)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.