Hommage aan Rio de Janeiro

Mijn ‘doos met oude foto’s’ bestaat uit een digitaal archief met foto’s van honderd jaar oud tot en met redelijk recente foto’s. Ik moest daarin iets opzoeken en merkte daarbij dat er – naast gewone kiekjes, die alleen interessant zijn voor mensen die er zelf opstaan of die de afgebeelde plek of gebeurtenis kennen –, ook nog aardig wat foto’s bij zijn die een wat bredere kring kunnen interesseren.
Ik ga daarom de komende tijd op dit weblog foto’s uit mijn digitale archief plaatsen.

pano_rio_sc_pse

Als je op de foto klikt, krijg je hem groter te zien.

Om te beginnen een hommage aan Rio de Janeiro, waar ik begin september weer een paar dagen mocht doorbrengen. Ik bezocht er opnieuw de Pão de Açucar, het Suikerbrood. Deze panoramafoto maakte ik bij een eerder bezoek.
We staan hier op het Suikerbrood zelf. Recht voor ons zien we de wat lagere Morro de Urca, genoemd naar de mooie en rustige wijk Urca waarvan rechts beneden iets is te zien. De kabelbaan die je naar boven brengt gaat vanaf de begane grond eerst naar deze morro of heuvel. Daar kun je overstappen op de tweede baan, waarvan je de kabels op de foto omhoog ziet komen. De baai aan de rechterzijde heet naar de erachter gelegen wijk Botafogo.
Links zien we, achter de donkere helling, een stukje van het strand van Leme, dat doorloopt in het beroemde Copacabana, dat linksboven een boog beschrijft. In de verte is de hoogste top te zien, de Corcovado met het Christusbeeld.

13 gedachten over “Hommage aan Rio de Janeiro”

 1. Leuk om weer iets van jou te kezen.
  Al langer vroeg ik mij af hoe het met jou gaat.

  Een indrukwekkende foto!

  Fijn om ook een uitleg te krijgen.

  Jazeker zie ik uit naar een nieuwe serie blogposts.
  Nieuwe of oude foto’s met uitleg vind ik een goed idee.
  Ik kijk er nu al naar uit!

  Vriendelijke groet,

  1. Hallo Rob! Dank voor je reactie. Met mij gaat het goed, maar ik voel inmiddels goed dat ik de tachtig ben gepasseerd. Allerlei dingen kosten me wat meer tijd.
   Ik herinner me overigens dat we het eens hadden over een ‘knop’ om nieuwe abonnees zich te laten melden. Met de hulp van Bert Ernste is het me gelukt de plugin Subscribe2 te installeren. Het ziet er soms wat vreemd uit (combinatie van Nederlands en Engels), maar het lijkt te werken. Jou heb ik al in de database opgenomen.

  1. Hallo Peter! Dank voor je reactie. Ik heb de daad bij het woord gevoegd en alweer een andere ‘hommage’ geplaatst.
   Alles goed met jullie?

 2. Oi Constant! Tudo bem? Pracht foto, mooist gelegen stad van de wereld wellicht…de stad waar ik twee keer beroofd ben, een keer buiten bewust zijn wakker werd in een parkje in Catete en blij was dat ik al mijn organen nog had… Maar ook de stad van koningen keizers paleizen baaien tuinen onbegrensd hedonisme, Lapa en chorinho muziek en de Portugese s sist als herinnering aan de tijd van het Koninklijke hof…. Mocht ik ooit terugkomen dan met iemand die zorgt dat ik niet in zeven sloten tegelijk loop… Abraco. Jan Willem

  1. Hallo Jan Willem! Ja, als ik aan Rio denk, komen als vanzelf de herinneringen naar boven aan jouw nare ervaringen. Gelukkig zijn me die zelf nog steeds bespaard gebleven. Wanneer kom je weer naar Brasil?

  1. Hallo Jenneken! Het doet me plezier dat ik jou met die foto ook een plezier deed. En je gaf een goede tip: de foto in een extra venster vergroot openen, om mijn beschrijving beter op de foto te kunnen ‘plaatsen’.

  1. Hallo Bert, dank voor je reactie. Jouw blog (link is te vinden in de rechterkolom) met elke dag een nieuwe blogpost stimuleerde me om mijn blog weer leven in te blazen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.