Ouro Preto, op zondagmiddag

Graag laat ik hier de mooie dingen zien die ik in Brazilië ben tegengekomen. Maar soms wordt mijn blik getroffen door beelden die eerder schaamte oproepen dan bewondering. Ik heb op dit blog al eens eerder laten zien hoe nonchalant Brazilianen met hun afval omgaan. Enkele maanden geleden wandelde ik op een stille zondagmiddag door Ouro Preto. Dat is een van de beroemdste cidades históricas, historische steden, van Brazilië. Zo’n parel aan de historische kroon van Brazilië zou er eigenlijk altijd keurig onderhouden moeten uitzien. Er is en wordt daar ook veel gerestaureerd en er komen veel toeristen op af. Desalniettemin zien sommige restauranthouders of winkeliers er geen been in om hun afval op zondagmiddag op de stoep te deponeren, met het risico dat honden er een nog grotere troep van hebben gemaakt als de vuilnisauto langskomt.

Klik op de foto om hem iets  groter te zien.

3 gedachten over “Ouro Preto, op zondagmiddag”

  1. Ik herken het beeld. De foodstrip iets verderop veegt om 24.00 uur alle troep naar buiten. De volgende ochtend is het in mijn tuin gewaaid. Een waaistrook van ongeveer een kilometer. Als alles bij mij kwam dan zou ik het gemakkelijk kunnen opruimen. Maar de tussen liggende strook is ook smerig.

    Schone groet,

    1. Het is ronduit ergerlijk dat jij het moet opruimen, nog afgezien van het feit dat jouw dierbare tuin er door wordt ontsierd. Sterkte gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.