Kersttafereel

In de zomer van 2015 kon ik in Milaan deze foto maken van een bijzonder kersttafereel. Ik kwam het tegen in het Castello Sforzesco, een stadskasteel in het centrum van de stad. Helaas vergat ik het bordje ernaast te fotograferen waarop te lezen viel welke begaafde kunstenaar dit wanneer maakte. Wat ik vooral zo bijzonder vond, is die bergweg rechtsboven, waarlangs een herder met zijn schapen naar beneden komt.
Zie ik zo’n kersttafereel, dan herinner ik me altijd de kerstvieringen in het huis van mijn ouders in Sittard. Onder supervisie van mijn vader mochten we de beeldjes in een kerststal met een rieten dakje opstellen: Maria, Jozef, de baby Jezus in zijn kribje, een os en een ezel, een paar herders met schaapjes. Op Driekoningen kwamen daar drie Oosterse figuren bij, met een kameel. Mijn vader had het naaimachinelampje van mijn moeder met twee spijkers vernuftig in het dak verwerkt, zodat het leek alsof licht vanuit de hemel het tafereel verlichtte.

Als je op de foto klikt, krijg je de details beter te zien.

7 gedachten over “Kersttafereel”

  1. mooi…

    een diepe zucht ontsnapt me met je verhaal over de kerststal thuis!
    daar heb ik zo over nagedacht, en vind het zo jammer dat daar geen foto’s van zijn.
    met de kerstboom op het tafeltje met de echte kaarsjes op metalen knijper-houdertjes en als die branden stond er altijd een emmer water en doeken klaar voor als…

  2. Dank voor jullie reacties. Ik was vergeten dat we de ‘wijzen uit het oosten’ en hun kameel geleidelijk aan dichterbij lieten komen. Nu begint er weer iets te dagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.