Vogels in Brazilië: Bem-te-vi rajado

Heel bekend in Brazilië is de bem-te-vi, welke naam vrij is te vertalen met ‘ik zag je wel’ of ‘mooi dat ik je zag’. Er zijn verschillende soorten van de bem-te-vi die meestal vooral in formaat verschillen. Ze worden gekenmerkt door een kop met veel zwart en een gele buik.
Maar één soort ziet er duidelijk anders uit: dat is de bem-te-vi rajado, wetenschappelijke naam: Myiodynastes maculatus, in het Nederlands: Gestreepte Tiran, Engels: Streaked Flycatcher. Die heeft geen gele buik, is overwegend bruin van kleur met lichtere of donkerder strepen.
Sedert kort komt een familie van drie of vier van deze bem-te-vis zich bijna dagelijks op onze voedertafel tegoed doen aan de banaan en de mamão (papaya). Meestal zitten er twee tegelijk op de voedertafel en wachten de anderen hun beurt af op de muur boven de tafel. De video brengt de vogel goed in beeld.

Door op de ‘ster’ tussen HD en Vimeo te klikken krijg je de video schermvullend te zien. Met dezelfde ‘ster’ ga je terug naar het oorspronkelijke beeld.

Een gedachte over “Vogels in Brazilië: Bem-te-vi rajado”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.